i just wanted us to have a thing, you know

I dag på apu:n vid solstaden fick vi äran att följa med och kolla på när Stefan Rosén behandla hundar på
rehaben hela dagen, han har även skrivit dem två böckerna: Fysträning för hund & Hundmassage och stretching.

Stefan Rosén är avdelningsföreståndare på rehabkliniken vid Regiondjursjukhuset Strömsholm utanför Västerås. Han är också en pionjär bakom den rehabilitering som idag finns för främst hundar. Det började för elva år sedan. Stefan och hans arbetskamrat Rolf Gustafsson var inte nöjda med resultatet för de hundar som opererats för diskbråck. Ungefär hälften av de diskbråcksopererade hundarna blev någotsådär återställda. Stefan som själv varit idrottare och haft många skador, började fundera på hur man kunde förbättra läkning och tillfrisknande.
Han märkte att de patienter som regelbundet fick massage kom igång mycket bättre fast de hade samma problem som de andra diskbråcksopererade hundarna, berättar Stefan, som såg till att lära sig massage av kollegan för att själv kunna massera hundarna. Stefan och Rolf tog också initiativ till att bygga en liten bassäng för simträning, i samråd med den medicinska chefsveterinären Lennart Sjöström. Resultatet är över tio års erfarenhet av rehabilitering av skadade och opererade hundar. Siffrorna talar också sitt tydliga språk, nästan alla deras diskbråckspatienter kommer tillbaka till åtminstone fullt fungerande sällskapshundar igen. 

Det var hur roligt som helst och lärorikt att få vara med honom, han tog sig an oss och förklarade allt han gjorde och visade hur allt gick till, vi ställde frågor och han svarade. Han fick mig att tycka att det han gjorde var intressant och något jag själv skulle kunna tänka mig att jobba med i framtiden. Han var lugn men bestämnd medans han hanterade hunden, han fick rädda och osäkra hundar att lugna ner sig och finna sig i situvationen. Han var otroligt noga för varje patient och tog verkligen tid på sig att kolla och hitta fel och även att diskutera med ägaren. Han började med att låta hunden skrita,trava,gå extra sakta för att se hur hunden rörde sig innan han började med att känna igenom skelettet och musklerna, han är grym och jag rekomenderar honom absolut till er som har hundar med olika slags skelett,led,muskel problem och ja, jag skulle absolut själv gå till honom om någon av mina hundar skulle få några problem.


Jag är glada över att fått deltagit med Stefan Rosén som är Cert AMVA PT, Cert Fysioterpeut Smådjur, Diplomerad Hundmassör, Djursjukvårdare, Specialist i rehabilitering hund, VD ReDog AB, Författare till boken: Fysträning för hund.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0